top of page

De Ondernemers

Wie zijn wij?

Claudia (rechts) is ambachtelijk kunstzinnig ondernemer en Eveline (links) is een gepassioneerd kinderarts. Samen hebben wij een diepe interesse in, en kennis van, saponificatie… ehm... zeep maken. We hebben dan ook alles in huis om continuïteit en veiligheid van de producten te waarborgen.

 

We zijn sociaal betrokken en bouwen o.a. gestaag door aan de cadeauwinkel, de zeepziederij en de oprichting van de kring LKDT. 

Onze gedachte is dat een coöperatieve samenleving pas kan bloeien als ieder mens daarin groeirust en passende ruimte kan nemen die men nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. 

 

 We zijn gek op mensen, eerlijk ambacht en op Leiden. 

 

Wij nemen 1 stap tegelijk, doen 1 ding tegelijk en zijn 1 seconde koppiger dan het probleem dat op dit moment voorligt. 

 

En het werkt! 

Claudia (rechts) en Eveline (links)

lievelingskindt

Kennis maken? 

Het leven loopt voor velen van ons zelden helemaal volgens plan en dan is het de kunst om er een eigen draai aan te geven, zodat het (opnieuw) werkt.  Dat gaat vaak met horten en stoten, dat is voor niemand een  verassing. 

Wij werken daarom aan een gezellige Leidse ambachtelijke zeepziederij en atelier met verkooppunt waar mensen graag
part-time willen werken.Wij werken met een klussenlijst (open hiring) in verbondenheid en ruilen daarnaast tijd voor tijd. 

Het  winkeltje voor de zeepziederij is voor velen de uitgelezen plek om een Leids, ambachtelijk, kunstzinnig cadeautje of souvenir te kopen. Alles is in eigen ateliers handgemaakt of bewerkt onder labels lievelingskindt, LKDT. , t. en Oud Nieuws. Wij werken bij voorkeur met biologische lokale grondstoffen en hergebruiken zo veel mogelijk. 


Het plan voor lievelingskindt in 2020 geboren. De afgelopen 2 
jaar hebben we geleerd hoe we bijzonder fijne zeep moeten maken. We weten waar we hulp en grondstoffen kunnen inkopen als we zeep tekort dreigen te komen. En, niet onbelangrijk, wat de cosmeticawet er mee te maken heeft. We hebben uiteraard ook de ontwerpen voor echte Leidse zeep gemaakt. En sinds 3 oktober 2022 zijn de eerste vrijwilligers en werkers op het atelier te vinden. 

Er zijn altijd mensen die graag willen werken, maar geen tijd hebben voor een (nog) vollere werkweek. Die noodzaak ontstaat soms door fijne en soms ook door minder fijne omstandigheden. Bij lievelingskindt bouwen we aan een kring van mensen die met ons groeien in handwerk, ambacht en gastvrijheid. We vinden wisselende belastbaarheid normaal en hebben roosters en klussen die zich als vanzelf daarop aanpassen. 

Flexibiliteit en afwisseling  werkt voor ons als zon en regen op de akkers en gaat bij ons samen met de verbondenheid die we ook allemaal zoeken. Dit helpt ons passende werkplekken te creëren en mooie producten te maken, waarbij wij gesterkt worden in onze manier van werken door gesprekken met de mensen en bedrijven die de mooie cadeaus kunnen waarderen.

 

Eenmaal lievelingskindt, altijd lievelingskindt! 

Coöperatie

onze Plannen

We hebben de wijsheid (nog) niet in pacht en willen samen met anderen studeren om een coöperatieve werkvorm te vinden die past bij Leiden en bijdraagt aan de oplossing van de maatschappelijke uitdagingen die wij allen zien.

 

Coöperatie lievelingskindt/LKDT. wordt in 2023 opgericht, ontwerpt een eigen opleiding tot zeepzieder, verzorgt workshops en werkt met een open hiring policy. Ons besluit is om daarnaast te onderzoeken hoe je dit in een coöperatie met winstdeling voor alle meewerkers onderbrengt, ongeacht of deze werkers in loondienst, vrijwilligers of zelfstandigen zijn. Wij besluiten samen hoe we werken en wat wij doen met een deel van onze winst, waarbij we afgesproken hebben ten minste een kwart van de winst aan een lokaal goed doel te besteden. 

Claudia zal deze coöperatieve zeepziederij samen met Eveline en met hulp van vrijwilligers en vrienden gaan plannen en vormgeven. 


De uitnodiging om met ons mee te denken staat! 

Solliciteren?

Gewoon vragen of je op de lijst mag, dan bellen we je als er een klus en een plek is.
Maanden niet geweest? Geen probleem, kom opnieuw, we kijken wat nu lukt!

 

Wij maken met elkaar flexibele werkplekken om onze fantastische producten te produceren en te verkopen.
Samen maken we besluiten, profiteren allemaal van de ontwikkeling en kiezen met elkaar onze goede doelen. 

In de toekomst zijn nog meer mensen welkom om met ons te werken (open hiring), maar vooralsnog bent u vooral welkom onze prachtige producten te proberen. 

 

Eens een lievelingskindt, altijd lievelingskindt. 

bottom of page