top of page
Over Ons.JPG

De ondernemers

Wij zijn Claudia en Eveline, 

De ene is een creatieve ideeëngenerator, ondernemer en kunstenaar. De ander is een alleskunner met artsendiploma, ditto bul en een part time 'bijbaan' bij de zeepziederij. 

Met z'n twee zijn we al jaren een ijzersterk duo en krijgen we alles wat we bedenken, door hard werken, net genoeg klagen en koppig doorzetten, uiteindelijk gewoon gedaan. We volgen daarbij de regel van 1; 1 ding tegelijk, 1 seconde koppiger dan het probleem en 1 stapje per dag vooruit... en kijk nou: het werkt!  

 

We zijn gek op mensen, eerlijke zeep en Leiden.  De sociale opdracht die we onszelf gegeven hebben, nemen we serieus, maar hebben de rust om dat met humor en voldoende rijptijd te doen.

 

Wij hebben genoeg ervaring in ondernemen,  hebben de wijsheid (nog) niet in pacht en willen zeker samen met anderen studeren om een coöperatieve werkvorm te vinden die past bij de maatschappelijke uitdaging die wij zien.
De uitnodiging om met ons mee te denken staat!

We hebben alles in huis om continuïteit en veiligheid van de producten te waarborgen. 

Het leven loopt voor velen van ons nooit helemaal volgens plan en dan is het de kunst om er een eigen draai aan te geven, zodat het (opnieuw) werkt. 

Zo is het plan voor lievelingskindt in 2020 geboren.

De afgelopen 2 jaar hebben we geleerd hoe we bijzonder fijne zeep moeten maken, waar we hulp en grondstoffen kunnen inkopen als we zeep tekort dreigen te komen, wat de cosmeticawet er mee te maken heeft en hebben we uiteraard de ontwerpen voor echte leidse zeep gemaakt.

 

 Vanaf 3 oktober 2022 op het atelier,  

Lange mare 29b in Leiden

Lievelingskindt

Kennis maken? 

Wij dromen van een gezellige leidse ambachtelijke zeepziederij. Een plek waar mensen part-time werken en zich thuis voelen. 

Mensen die graag willen, maar door fijne of minder fijne omstandigheden, niet altijd hele dagen kunnen werken, zijn in toekomst welkom om zich in te schrijven op de klussenlijst (open hiring). 

De winkel voor de zeepziederij is de uitgelezen plek om een Leids, ambachtelijk, kunstzinnig cadeautje of souvenir te kopen. 

Ons besluit is om daarnaast te onderzoeken hoe je dit in een coöperatie met winstdeling voor alle meewerkers onderbrengt, ongeacht of deze werkers in loondienst, vrijwilligers, meewerkers of zelfstandigen zijn. 

Want als je eenmaal lievelingskindt, wat best hard werken is... wil je altijd lievelingskindt! 

Claudia zal deze coöperatieve zeepziederij samen met Eveline en met hulp van vrijwillers en vrienden gaan plannen en vormgeven. 

Lievelingskindt wordt gedreven door de wens op passende arbeid voor iedereen, een coöperatieve manier van samenwerken en de liefde voor het ambacht en kunst.

Dat levert ons prettig werk op en u lokale cadeautjes van superkwaliteit.    

Bij ons wordt alles handgemaakt door en voor lievelingskindt.  

Coöperatie lievelingskindt wordt in 2023 opgericht, ontwerpt een eigen opleiding tot zeepzieder, verzorgt workshops en werkt met een open hiring policy.  

Wij besluiten samen hoe we werken en wat wij doen met een deel van onze winst, waarbij we afgesproken hebben ten minste een kwart van de winst aan een lokaal goed doel te besteden. 

Je kunt ons altijd een email sturen met een goed idee.

IMG_4465.jpeg
bottom of page